Vi är nominerade till energipris!

Publicerad 15 maj 2018 kl 08:40

 Vi är nominerade till Årets Energipris som delas ut av Eon på Norrköpings Näringslivsgala. Henrik Peterson och Hanna Andersson kommer att representera oss på galan som kommer att vara i Flygeln.

Nomineringstexten lyder:

”Norrköping Vatten och Avfall bidrar aktivt till ett hållbarare samhälle. Genom ett helt nytt insamlingssystem för avfall ökas möjligheten till källsortering i hushållen. Detta leder till att 50 % av avfallet energiåtervinns till värme och el genom förbränning eller rötas för biogasproduktion. Nästan 45 % materialåtervinns och den andelen ökar. En nyinvestering på reningsverket gör att all producerad biogas används som fordonsbränsle samt till värme- eller elproduktion. Naturligtvis sker hela insamlingen av avfall med fordon, som drivs med biogas.”

 – Det är jättekul att vårt energiarbete uppmärksammas och att våra långsiktiga val av lösningar uppskattas. Extra spännande känns det att vi har så mycket mer kvar att utveckla och att vi har många spännande projekt att ro iland de kommande åren, säger Henrik Peterson om nomineringen.

Hanna Andersson som var projektledare för det nya insamlingssystemet säger såhär om nomineringen:

 – Det är väldigt roligt att vi blivit nominerade till Året Energipris. Det visar att det vi arbetar med och mot varje dag i hela bolaget märks utåt. Vårt mål inom avfallsverksamheten är att bli Sveriges bästa avfallsverksamhet och då är det extra roligt att på vägen dit bli uppmärksammade för vårt arbete. Arbetet med att nå högre upp på avfallstrappan fortsätter, högst upp i trappan uppstår inget avfall och det avfall som inte uppstår är det som sparar mest energi.

Vinnaren presenteras på Norrköpings Näringslivsgala den 17 maj.

Till nyhetslistan

Dela nyheten: