Nu kan du beräkna din anläggningsavgift för vatten

Publicerad 30 juni 2017 kl 16:11

Den 1 januari i år införde vi en ny anläggningsavgift som en del av vattentaxan. Anläggningsavgiften är den engångsavgift en fastighetsägare betalar när vatten- och avloppsnätet är utbyggt och fastighetsägaren får möjlighet att koppla på sin fastighet på nätet.

Den nya anläggningsavgiften beräknas med hjälp av fyra parametrar istället för som tidigare två parametrar. Den största förändringen är att ”tomtyteavgift” är en av de fyra parametrarna som från 1 januari 2017 ligger till grund för beräkningen av anläggningsavgiften. Avgiften blir alltså olika stor beroende på hur stor fastigheten är.

Ny webbtjänst för att beräkna avgiften

För att göra det enklare för våra nuvarande och blivande kunder att få en uppfattning om hur stor anläggningsavgiften för fastigheten blir, har vi lanserat en ny webbtjänst. Där kan du få en uppskattning av din anläggningsavgift, baserat på din fastighets storlek. I vissa fall förekommer det dock andra faktorer som kan påverka avgiften. Vi rekommenderar därför att du kontaktar vår kundservice för att få en exakt summa för just din fastighet.

Räkna ut din anläggningsavgift

Frågor och svar om den nya anläggningsavgiften för vatten

Till nyhetslistan

Dela nyheten: