Norrköpings kommun och IP-Only undertecknade idag avtal för fiber

Publicerad 28 januari 2016 kl 16:04

vxybw7ilxcimbkjwrst8

Idag undertecknade Norrköpings kommun och IP-Only samverkansavtalet som kommer att ge Vikbolandet fiberanslutning. Genom en unik samarbetsmodell kan alla fastigheter inom Vikbolandet erbjudas anslutning till ett öppet och neutralt fibernät. Sammanlagt ska 150 miljoner investeras i projektet.

Det slutgiltiga beslutet om fiberanslutning togs av kommunstyrelsen för Norrköpings kommun den 18 januari 2016. Målet är att 100 procent av alla hushåll på Vikbolandet ska få ta del av ett enhetligt erbjudande. Likaså kommer arbetet med själva utbyggnaden att påbörjas med en gång. Sedan tidigare finns ett beslut om att Norrköpings kommun påbörjar byggandet av ett stamnät ut till Vikbolandet under januari 2016. 

Utöver att alla hushåll erbjuds fiberanslutning ska viktiga samhällsfunktioner som skolor, förskolor, äldre­boenden, mobilmaster och tekniska anläggningar framtidssäkras med fiber. Projektet är unikt i sitt slag och spänner över ett stort landområde som omfattar totalt cirka 4 500 hushåll och företag.

Central fråga för Norrköpings kommun
För Norrköpings kommun och Norrköping Vatten och Avfall, som tillsammans ansvarar för utbyggnaden av bredbandsnät till invånare och företag i Norrköpings kommun, är det en central fråga att fibernätet når ut såväl inom tätort som landsbygd.

Signerande parter var kommundirektör Åsa Byman Falck, kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) samt Henrik Ringmar VD för IP-Only

Bor du på Vikbolandet och söker mer information eller vill anmäla intresse?

Kontakta IP-Onlys kundtjänst:

Tfn: 011-475 00 00 (kl. 08.00 – 17.30).
E-post: kundtjanst@ostergotland.ip-only.se
Du kan även besöka deras webbplats för mer information:  http://ostergotland.ip-only.se/

Till nyhetslistan

Dela nyheten: