E-faktura och Autogiro

E-faktura och Autogiro är smidigt, du slipper skriva in det långa OCR-numret och du riskerar inte att skriva fel. Tänk på att det måste vara samma person som är fakturamottagare som gör anmälan om E-faktura eller Autogiro.

Så fungerar e-faktura

E-faktura betyder att vi skickar fakturan elektroniskt till din Internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter som dina tidigare fakturor och den kommer med samma tidsintervall. Du får ett meddelande när du har en faktura att betala. Då kan du välja att godkänna betalningen direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner den.

Anmälan

För att få e-faktura från oss måste du anmäla det hos din Internetbank. För att vi ska kunna identifiera dig som kund behöver du ange uppgifter som personnummer, kundnummer, e-post och telefonnummer. Ditt kundnummer hittar du på senaste fakturan. Om något är felaktigt i din anmälan kommer du att få ett meddelande om detta via e-post inom 10 dagar. Hör du inget har din anmälan fungerat.

Autogiroanmälan

För att kunna använda Autogiro krävs att du har ett bankkonto, till exempel ditt lönekonto. Anmälan gör du direkt i din Internetbank. Ange det kundnummer som står på din faktura. Passa gärna på att även anmäla dig till e-faktura.

 

Dela sidan: