Välkommen på föreläsning och workshop om avfallsminimering, delningsekonomi och Norrköpings nya avfallsplan

Publicerad 5 februari 2018 kl 15:24

Kom och påverka Norrköpings hållbara framtid!

Norrköping Vatten och Avfall bjuder in till föreläsning med humanekologen Emma Öhrwall. Efter föreläsningen kommer det att hållas en kortare workshop med möjlighet att lämna förslag och idéer till Norrköpings kommuns framtida miljöarbete och avfallsplan.

Tid: Onsdagen den 14 mars kl 13.00–15.00 samt 17.30–19.30 (anmäl dig till den tid som passar dig bäst)
Plats: K4, Kåkenhus, LiU Campus Norrköping
Anmälan: Anmäl dig senast den 5 mars via anmälningsformuläret här nedanför.

Vi bjuder på kaffe, te och smörgås!

Om föreläsaren Emma Öhrwall

Emma Öhrwall är humanekolog och en efterfrågad föreläsare när det gäller att förstå varför det blir allt vanligare att hyra, dela, byta, låna och ge. Hon har de senaste åren inriktat sig på kollaborativ ekonomi och är medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg.

De senaste 50 åren har vi konsumerat mer varor och tjänster än alla tidigare generationer tillsammans. Den nuvarande konsumtionen är linjär, vilket innebär att vi tar naturresurser och förädlar dessa till produkter som efter användning blir till avfall. Dagens konsumtion grundar sig även i det privata ägandet, men samtidigt ser vi att allt fler människor väljer tillgång framför ägande, både för att det är roligt och smart. Ständigt kommer nya initiativ som underlättar för så väl medborgare som verksamheter att hyra, dela, byta, låna och ge.

Vad är kollaborativ ekonomi och hur kan det leda till ett mer hållbart samhälle och mindre avfall?

Om Norrköpings nya avfallsplan

Avfallsplanen är ett styrdokument som alla kommuner måste ha. Där bestäms ambitionsnivån för kommunens arbete med avfallshantering de kommande åren.

Efter föreläsningen har du möjligheten att vara med och påverka vad Norrköping ska lägga krutet på de närmsta åren och i den kommande planen. Behöver vi minska mängden avfall i Norrköping? Hur kan vi göra det? Borde det finnas fler ställen att lämna sitt avfall? Finns det möjligheter i vår kommun att låna eller byta varandras prylar på ett enkelt sätt?

Anmälan13.00–15.0017.30–19.30

Till nyhetslistan

Dela nyheten: