E-faktura och autogiro

E-faktura

Med e-faktura blir det enkelt för dig när du ska betala via Internetbanken. Du slipper skriva in det långa OCR-numret, alla uppgifter är redan ifyllda och du riskerar inte att skriva fel. Dessutom hjälper du oss att spara på miljön!

Så fungerar e-faktura

E-faktura betyder att vi skickar fakturan elektroniskt till din Internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter som dina tidigare fakturor och den kommer med samma tidsintervall. Du får ett meddelande när du har en faktura att betala. Då kan du välja att godkänna betalningen direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner den.

Anmälan

För att få e-faktura från oss måste du anmäla det hos din Internetbank. För att vi ska kunna identifiera dig som kund behöver du ange uppgifter som personnummer, kundnummer, e-post och telefonnummer. Ditt kundnummer hittar du på senaste fakturan. Om något är felaktigt i din anmälan kommer du att få ett meddelande om detta via e-post inom 10 dagar. Hör du inget har din anmälan fungerat. Tänk på att det måste vara samma person som är fakturamottagare som gör anmälan om e-faktura.

Autogiroanmälan

Genom att betala med Autogiro slipper du skriva in OCR-numret, alla uppgifter är redan ifyllda, och du riskerar inte att skriva fel. För att kunna använda Autogiro krävs att du har ett bankkonto, till exempel ditt lönekonto.

Besked om kommande betalningar får du i vanlig ordning från oss. På fakturorna som är förberedda för betalning via Autogiro finns inget inbetalningskort.

Om du är både vattenkund och avfallskund hos oss får du två blanketter, en för vatten och en för avfall. Vi skickar dig två blanketter eftersom vi har olika bankgironummer för vatten och för avfall. Tänk på att det måste vara samma person som är fakturamottagare som gör anmälan om autogiro.

Vill du spara på miljön? Anmäl till oss att du vill ha dina besked om kommande betalningar som e-faktura. Då skickas beskeden direkt till din Internetbank.

Dela sidan: